©Storlienservice AB

Alpin skidåkning

Mitt i Storlien finner du Storlien Alpin med 23 nedfarter och 9 liftar. Det finns grön till svart pist och tre barnområden med knapplift och tillhörande lätt nedfart.

 

Här finner du också en av Sveriges "topp 5, Dream Parks", dvs en hel nedfart med iordningställda hopp och "rails" som kan få även den duktigaste skidåkare att dra efter andan.

Offpistskidåkningen är efter snöfall mycket bra, speciellt i de västra delarna av systemet.

 

Skidskola finns att boka i Sportaffären vid Slalomliften, och denna säsong är det kvällsskidåkning varje Lördag och Onsdag i den belysta Slalombacken (undantaget v. 9).

 

 

Kolla dagsläget på Snörapporten.se

 

Vinter

Längdskidor

Här finns otroligt många möjligheter till fina turer i spåret. Från Fjällgården drar vi upp till 6 mil längdspår. Inne i Storlien finns ett fint elljusspår och inte mer än 45 min bort med bil ligger ett av Norska skidelitens mecka: Fagerlia i Meråker.

 

Fiske

Vintertid är det isfiske som gäller. Så här långt upp längs vattendragen tar sig bara de fina arterna Öring och Röding och du får riktigt god mat om du får napp. För isfiske kan du på skidor ta dig till Sandtjärn inne i Storlien, och hyr/har du skoter rekommenderas en utflykt till Rensjöarna en bit bort.

Fiskekort till alla vatten i och runt Storlien och på Statens renbetesmark finns att köpa i Viltboden.

 

Skoter

Här kan du förvänta dig ett fartfyllt äventyr på skoter. Känn fart, vind och virvlande snö när du drar fram på fjället. Längs lederna kan du ta dig långt och vi har massor av utflyktsmål att tipsa dig om. Varför inte boka en skotersafari och låta dig guidas ibland traktens historia och gömda pärlor?

 

Uthyrning av skoter och annan utrustning finns i vår närhet hos Wänseth. Alla måste visa körkort för hyra av skoter.

Fför aktuella regler och lagar gällande skoter se Skoterrådets webbsida

Islandshäst-ridning

Upplev fjällandskapets frihet och lugn på en tur med islandshästar. Ni utgår ifrån en stor hästgård vackert belägen vid en fjällsida på norska sidan gränsen bara kilometer härifrån.

 

2016/2017: Vintertid rider man längs en uppkörd fjällväg, ca 8 km, pga snödjupet. Turen tar 1-2 timmar och kostar 200 kr/timme.

Minst 3 personer per tur.

Ingen ridning i nov/dec.