Sommar

©Storlienservice AB

Sommar

Blomsterstigen

Ett måste när man besöker Storlien är att vandra Blomsterstigen. Denna grundades 1890 av Doktor Ernst Westerlund som en "kurstig" för hans patienter. Han trodde på bra kost, frisk luft och motion på högre höjd. Bänkar donerades, fick olika namn och placerades utmed stigen. Ta en tur i patienternas fotspår, slå dig ned på en bänk längs med vägen och njut av utsikterna, och om du orkar kan du liksom patienterna bära med dig en tyngd i form av en sten, att placera på toppen. Det finns två vindskydd, "Ernst Kumlet" och "Vindarnas Tempel". Vindarnas Tempel ligger på toppen av Skurdalsberget och har en fantastisk utsikt över hela Norska fjällvärlden, Åreskutan, Sylarna, Blåhammarn, Helags och Storkluken. Ett riktigt "Halleluja moment" att vara där en solig dag. Är du intresserad av blommer gör Blomsterstigen skäl för sitt namn!

20200901_132224
bankar2
Vindarnas_Tempel_vy_STOR

Fiske

Storlien bjuder på en mängd fina fiskeupplevelser.

Så här långt upp längs vattendragen tar sig bara de fina arterna Öring och Röding och du får riktigt god mat när du får napp.


Fiskekort till alla vatten, i och runt Storlien, samt för Södra Rensjön finns att köpa hos oss. För fiske på statens mark gå till natureit.se

Islandshästridning

Upplev fjällandskapets frihet och lugn på en tur med islandshästar. 


På norska sidan gränsen, bara 9 kilometer härifrån, har vi också vår samarbetspartner Meråkerfjell ridesenter som i 23 år har tagit med ryttare på fantastiska fjällupplevelser.


Det går att boka allt ifrån timmar till 5-dagars-turer med övernattning.

För mer information, kontakta dem direkt.

pollar
Islandshästar Meråker i hagen
IMG_1907

Rypetoppen Adventure Park

På andra sidan gränsen hittar du Rypetoppen, som erbjuder äventyr för stora och små! I denna aktivitetspark kan du testa på Zipline, SUP, klättring och kanot omgiven bland skog, berg och vatten.


Besök deras hemsida för mer information

www.rypetoppen.no

ryptetoppen zipline
rypetoppen zipline glad
rypetoppen fika familj

Kanotpaddling

Hyr kanot och paddla fram i Enan-åns klara vatten och njut av fjällnaturen!


Kostnad ca 250 kr/dygn. Ring 0647-70170 för vidare information


shutterstock_214033045

Forsränning

För en blötare upplevelse kan man testa på forsränning/rafting.


Nybörjare eller rutinerad spelar ingen roll! Fantastiskt och måste provas.


Besök deras hemsida för mer info

Vandra

Från oss utgår en mängd fina leder, som passar olika behov. Det kan vara alltifrån den sköna kvällspromenaden i björksalen, till paradisturen över bäckarna, men också längre dagsturer upp på fjället.  En dagstur kan vara att gå över Rekdalshöjden till Klukstugan på Norska gränsen.


Förutom att  utforska närmiljön  kan du också ta dig på de längre markerade lederna till andra fjällstationer såsom STF Blåhammaren. 

björksalen
Renar Linnea (1)
skylt
20200829_135305

Håll även utkik på får fb-sida efter tips på turer!