Vinter

©Storlienservice AB

Vinter

Längdskidor

Här finns otroligt många möjligheter till fina turer i spåret. Från Fjällgården drar vi under säsong längdspår. Inne i Storlien finns ett fint elljusspår och inte mer än 45 min bort med bil ligger ett av Norska skidelitens mecka: Fagerlia i Meråker.

Skiduthyrning på Storliens Sportcenter

Om Storliens skidspår: längdspår.se


Fiske

Vintertid är det isfiske som gäller. Så här långt upp längs vattendragen tar sig bara de fina arterna Öring och Röding och du får riktigt god mat om du får napp. För isfiske kan du på skidor ta dig till Sandtjärn inne i Storlien, och hyr eller har du skoter rekommenderas en utflykt till Rensjöarna en bit bort.


Fiskekort till alla vatten, i och runt Storlien, samt för Södra Rensjön finns att köpa hos oss. För fiske på statens mark gå till natureit.se


Alpin skidåkning

Mitt i Storlien finner du Storlien Alpin med 23 nedfarter och 9 liftar. Det finns grön till svart pist och tre barnområden med knapplift och tillhörande lätt nedfart.


Här finner du också en av Sveriges "topp 5, Dream Parks", dvs en hel nedfart med iordningställda hopp och "rails" som kan få även den duktigaste skidåkare att dra efter andan.

Offpistskidåkningen är efter snöfall mycket bra, speciellt i de västra delarna av systemet.


Skidskola finns att boka i Sportaffären vid Slalomliften på www.storlienssportcenter.se


Kolla dagsläget på Snörapporten.se


Skoter

Här kan du förvänta dig ett fartfyllt äventyr på skoter. Känn fart, vind och virvlande snö när du drar fram på fjället. Längs lederna kan du ta dig långt och vi har massor av utflyktsmål att tipsa dig om. Varför inte boka en skotersafari och låta dig guidas ibland  traktens historia och gömda pärlor?


Uthyrning av skoter och annan utrustning finns i vår närhet hos Wänseth. eller på Superpris Bensin/Le Ski 0647-70150. Alla måste visa körkort för hyra av skoter.

För aktuella regler och lagar gällande skoter se Skoterrådets webbsida

Ledkort för skoter köps på www.vasek.se

Islandshäst-ridning

Upplev fjällandskapets frihet och lugn på en tur med islandshästar.  Ni utgår ifrån en stor hästgård vackert belägen vid en fjällsida  på norska sidan gränsen bara kilometer härifrån.

Läs mer på:  http://www.merakerfjell.no/